Get Adobe Flash player

Kiszenie kapusty

Większość producentów kapusty kiszonej używa dodatków, np. octu, aby kapusta szybciej się zakisiła. Co oczywiście znacznie wpływa na smak, konsystencję oraz kolor kapusty.

Niektórzy zamiast kisić kapustę w beczkach, stosują silosy, czyli komory mieszczące nawet 4-6 ton produktu. Kapusta kiszona pochodząca z takich komór nie jest zwykle utrzymywana w odpowiedniej temperaturze, aby się prawidłowo ukisić. Przepływ temperatury przez całą zawartość zbiornika o średnicy 3 metrów nie jest możliwy. Dlatego kapusta ze środka zbiornika nieprzyjemnie pachnie, a jej włókna są zmiażdżone.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo kapustę kiszoną produkowaną w beczkach, w której jedynym składnikiem, oprócz kapusty, jest sól. Nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów, a do pojemników przekładana jest w dzień zamówienia.

Witamy

Witamy na stronie wyłącznego dystrybutora warzyw kwaszonych,
którego producentem jest Rolne Gospodarstwo Owocowo-Warzywne A.i K. Żochowscy z Drozdowa, mieszczącego się na terenie Zielonych Płuc Polski...

Prześlij dane




Firma




Nasze profile